COLEGIUL NAŢIONAL "SPIRU HARET" - TECUCI

Proiecte ERASMUS+ în derulare la CNSH Tecuci

Proiect de schimb interșcolar KA229 la CNSH Tecuci – EUROPEAN WAVES ON THE INTERNET RADIO

Colegiul Național „Spiru Haret” din Tecuci este printre școlile din România care s-au regăsit, în 2019, pe lista instituțiilor aprobate ca partener sau coordonator în cadrul Proiectelor de parteneriat strategic în domeniul educație şcolarăproiecte de schimb interșcolar KA229.
Cracteristici de interes ale proiectului (în care CNSH are statut de partener):

  1. numărul de referință: 2019-1-FR01-KA229-063141_3;
  2. titlul proiectului: EUROPEAN WAVES ON THE INTERNET RADIO;
  3. grantul aprobat: 28.893 de euro.

Școlile partenere sunt din Franța (coordonatoarea proiectului), Italia și Spania, elevii vizați fiind cei din clasele de gimnaziu.
Din partea română (respectiv, din partea Colegiului Național „Spiru Haret” din Tecuci), rolul de coordonator al activității ce urmează a se derula îi revine dnei Munteanu Mihaela-Nina (profesor de limba franceză, coordonatorul pentru proiecte şi programe educative şcolare şi extrașcolare din CNSH).
Deși proiectul era gândit a se derula pe o perioadă de doi ani (septembrie 2019 – august 2021), din cauza pandemiei acesta s-a prelungit până în august 2022. Esențial este că elevii claselor de gimnaziu din Colegiul Național „Spiru Haret” Tecuci sunt antrenați în activități interesante și de mare actualitate, în care vor face schimb interșcolar cu instituții similare din cele trei țări vest-europene partenere.

 

Proiect de schimb interșcolar KA229 la CNSH Tecuci – GREEN EUROPE. EDUCATION. ABILITIES. (GEEA)

Colegiul Național „Spiru Haret” din Tecuci este printre școlile din România care s-au regăsit și în 2020 pe lista instituțiilor aprobate ca partener sau coordonator în cadrul Proiectelor de parteneriat strategic în domeniul educație şcolarăproiecte de schimb interșcolar KA229, dar de data asta din postura de coordonator (inițiator).
Date de interes privind proiectul inițiat:

  1. Nr. proiect: 2020-1-RO01-KA229-079887
  2. Titlul proiectului: Green Europe. Education. Abilities (Acronim: GEEA)
  3. Perioada: 01.09.2020 – 31.08.2022
  4. Buget total: 155.812 euro

Școala coordonatoare a proiectului este din România: Colegiul Național „Spiru Haret” din Tecuci. Partenerii acesteia sunt din: Lituania (Viesoji istaiga Panevezio profesinio rengimo centras), Macedonia de Nord (Secondary Municipal School St. Naum Ohridski), Portugalia (Agrupamento de Escolas de Rio Tinto), Turcia (Keşan Anadolu Lisesi).
Implicați direct în proiect vor fi, în total, 250 de elevi (15-17 ani) – câte 50 pentru fiecare școală (din rândul acestora vor fi selectați câte 24 de elevi/ școală în grupurile de lucru ce vor participa la mobilități) și 20 de profesori (câte 4 pentru fiecare dintre cele 5 școli partenere).
Coordonatorul întregului proiect: prof. Voinea Dumitru (Geografie).
Obiectivul general al proiectului: Promovarea, în cadrul școlilor participante, a colaborării transcurriculare în vederea identificării unor soluții de gestionare durabilă a pădurilor, prin încurajarea creativității științifice și artistice a elevilor în transmiterea unor mesaje civice, ecologice.

 

COLEGIUL NAŢIONAL "SPIRU HARET" - TECUCI

Copyright © - 2022 Toate drepturile rezervate
CATEDRA DE INFORMATICĂ