COLEGIUL NAŢIONAL "SPIRU HARET" - TECUCI


                                    PROFIL DE OLIMPIC

Rezultatele obţinute de elevii Colegiului Naţional "Spiru Haret" la olimpiadele şcolare au fost cu adevărat deosebite în anul şcolar 2016-2017:
 • 46 de premii şi menţiuni la faza judeţeană (10 premii I, 8 premii II, 3 premii III şi 25 de menţiuni);
 • cinci menţiuni, o medalie de bronz şi o menţiune specială din cele 11 participări la faza naţională;
 • o medalie de argint la faza internaţională a olimpiadei de chimie.
Participanţii la fazele internaţională, respectiv naţională şi rezultatele obţinute:
 • Muntean Dorian Gabriel, clasa a XII-a A: Medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Chimie din Thailanda (IchO 2017) şi Menţiune la Olimpiada Naţională de Chimie (prof. îndrumător: Ungan Veronica);
 • Chiţu Călin şi Tudor Dan, clasa a VIII-a, Menţiune la Olimpiada Naţională de Cultură civică - probă de echipaj (prof. Nicolau Doina); în aceeaşi întrecere, ei au obţinut şi Menţiunea "Drepturile omului", acordată de IRDO;
 • Nădejde Maria Isabella, clasa a XI-a E, Menţiune la Olimpiada Naţională de Sociologie (prof. Olariu Eugenia);
 • Vlase Ovidiu Andrei, clasa a IX-a A, Olimpiada Naţională de Lingvistică (prof. Cristovici Rodica);
 • Alexandru Cristian, clasa a XI-a D, Medalie de bronz la Olimpiada Naţională de TIC (prof. ţopa Robert);
 • Blehoianu Diana, clasa a X-a A, Menţiune specială la Olimpiada Naţională de Limba franceză (prof. Munteanu Mihaela);
 • Anghel Andrei Constantin, clasa a VIII-a, Olimpiada de Fizică (prof. Petrică Ramona): diplomă de participare;
 • Gheorghiu Andreea Ozana, clasa a IX-a B, Olimpiada de Limba franceză (prof. Miron Magdalena): diplomă de participare;
 • Melinte Georgeana, clasa a IX-a A, Olimpiada de Logică (prof. Nicolau Doina): diplomă de participare;
 • Tudor Dan, clasa a VIII-a, Olimpiada de Lingvistică; (prof. Mihalachi Monica): diplomă de participare.

Toţi elevii participanţi au reprezentat cu cinste CNSH atât la faza judeţeană, cât şi la fazele naţională şi internaţională a olimpiadelor şcolare. Iată-i pe cei care au obţinut cele mai bune rezultate:

Muntean Dorian - clasa a XI-a E, specializarea Matematică-informatică: Medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Chimie din Thailanda (IchO 2017) şi Menţiune la Olimpiada Naţională de Chimie (prof. îndrumător: Ungan Veronica):
"Pasiunea pentru chimie a apărut în clasa a VII-a şi îi datorez recunoştinţă doamnei profesor Veronica Ungan. Am învăţat multe lucruri de la dânsa, nu numai despre chimie. O consider ca pe o a doua mamă şi îi voi fi mereu recunoscător, pentru tot sprijinul, înţelegerea şi încrederea pe care le-am primit de-a lungul anilor. Pentru mine este un dascăl model. şi încă un lucru: mă consider un produs al Colegiului Naţional "Spiru Haret" din Tecuci. Mulţumiri tuturor dascălilor mei." (fragment din interviul acordat d-lui Viorel Burlacu, pentru ProTecuci)

Chiţu Călin - clasa a VIII-a: Menţiune la Olimpiada Naţională de Cultură civică şi Menţiunea "Drepturile omului" (prof. îndrumător: Nicolau Doina):
Olimpiada Naţională de Cultură civică 2017 - o experienţă inedită, o amintire unică, un prilej de a cunoaşte oameni minunaţi, cu o viziune amplă asupra fenomenelor socio-umane. Pe parcursul celor 5 zile petrecute în Deva, un oraş încărcat de istorie, am învăţat că adevăratele valori care-l formează pe om ca o statuie fidelă a propriilor idealuri sunt prietenia, dragostea faţă de cultura şi virtuţile umane, cât şi munca în echipă. Indiferent de drumul pe care-l voi urma în viaţă, simt că informaţiile căpătate vor rămâne definitorii pentru crearea personalităţii mele.

Tudor Dan - clasa a VIII-a: Menţiune la Olimpiada Naţională de Cultură civică şi Menţiunea "Drepturile omului" (prof. îndrumător: Nicolau Doina): Rezultatele obţinute la etapa naţională a olimpiadelor şcolare reprezintă un prilej de bucurie atât pentru mine, cât şi pentru profesorii coordonatori şi colegiu, în general. Totodată, acestea semnifică un motiv de autodepăşire (sau, cel puţin, de a mă menţine şi în continuare la acest nivel) şi începutul unei cariere de succes.


Nădejde Maria Isabella - clasa a XI-a E, specializarea ştiinţe sociale: Menţiune la Olimpiada Naţională de Sociologie (prof. îndrumător: Olariu Eugenia):
Îmi amintesc festivitatea de premiere din primul an de liceu când, surprinsă de numărul mare de elevi olimpici, îi priveam cu admiraţie, dorindu-mi să mă aflu şi eu printre ei, dar neconsiderându-mă capabilă, la vremea aceea. Doi ani mai târziu pot spune că mi-am realizat acest mic vis, datorită spiritului liceului în care mă aflu şi tuturor persoanelor care m-au susţinut şi ajutat. Am realizat, după terminarea etapei naţionale, cât de benefică a fost această experienţă pentru mine, atât din punct de vedere al informaţiilor pe care le-am acumulat, cât şi al relaţiilor de prietenie pe care le-am închegat acolo şi, nu în ultimul rând, datorită locurilor frumoase pe care le-am vizitat.

Vlase Ovidiu - clasa a IX-a A, specializarea Matematică-informatică: Menţiune la Olimpiada Naţională de Lingvistică (prof. îndrumător: Cristovici Rodica):
Mereu i-am privit cu admiraţie pe elevii olimpici ce au reuşit performanţa de a se califica la etapa naţională şi nu numai. Sunt mândru că m-am putut număra şi eu printre aceştia, Olimpiada Naţională de Lingvistică fiind o experienţă de neuitat. Am avut multe lucruri bune de învăţat atât de la alţi participanţi, cât şi de la profesorii îndrumători. De asemenea, am avut ocazia de a cunoaşte oameni extraordinari, de a-mi face noi prieteni şi de a vizita locuri minunate. Cu siguranţă îmi voi aminti mereu de aceasta experienţă unică, un vis devenit realitate.

COLEGIUL NAŢIONAL "SPIRU HARET" - TECUCI

Copyright © - 2018 Toate drepturile rezervate
CATEDRA DE INFORMATICĂ