COLEGIUL NAŢIONAL "SPIRU HARET" - TECUCI


      PROFIL DE OLIMPIC

Fiecare eveniment de viaţă ne alcătuieşte biografia. An de an olimpiadele şi concursurile reprezintă pentru elevii haretişti o provocare. Şi anul acesta la Spiru Haret s-a scris istoria.... istoria performanţei. Palmaresul parţial al olimpiadelor şcolare naţionale la care am participat este deosebit: 2 premii III, 8 menţiuni,o medalie de bronz, o menţiune specială. Pentru unii dintre performeri olimpiada poate va fi o amintire, pentru alţii, un eveniment care le va schimba cursul vieţii. Reuniţi într-un efort de revelare a identităţii culturale, ne aflăm cu toţii, deopotrivă, elevi şi profesori, într-un spaţiu de dincolo de rostire, într-un timp al devenirii, numit "Spiru Haret". Iată ce mi-au mărturisit performerii în legătură cu aventura lor intelectuală:
Druţă Geanina - clasa a XII-a E, Ştiinţe sociale, Menţiune, Faza Naţională, Limba şi Literatura Română
Cel mai greu e să scrii despre lucrurile care ţi-au fost cele mai apropiate. Olimpiada de română, mai mult decât un simplu drum către un pisc greu de atins, aşa cum l-ar numi oricine, e nu doar greu de cuprins în câteva infime cuvinte, cât şi imposibil de acoperit....Literatura nu se învaţă, nu se scrie, nu se citeşte, nici măcar nu se comentează şi nu se despică în patru. Nu. Se simte....
BOCA ALINA ESTERA - clasa a XII-a E, Ştiinţe sociale, Menţiune, Faza Naţională - Psihologie
Atingerea performanţei presupune ... aptitudine consolidată prin exerciţiu şi dublată de cunoştinţe...Prin muncă şi dedicaţie, am reuşit să-mi reprezint cu mândrie judeţul la olimpiadă....
Dochiţa Cătălina şi Arhire Laura - clasa a VIII-a A, Premiul III, Faza Naţională - Cultură Civică
Olimpiada a fost pentru noi o nouă experienţă, prin care am reuşit să ne valorificăm cunoştinţele şi să ne dezvoltăm un spirit competitiv... Olimpiada ne-a demonstrat că având ambiţie, putem reuşi..
CRĂCIUN PAVEL ANDRADA - clasa a X-a A, matematică-informatică, Menţiune, Faza Naţională, Logică, Argumentare şi Comunicare
Olimpiada? E un morman de sentimente. Emoţiile, teama, bucuria, relaxarea, stresul, le poţi trăi pe toate într-o singură zi. Pare copleşitor, dar ceea ce simţi cu adevărat este senzaţia că trăieşti cu adevărat. .
PETRIŞ LAURA-ANDREEA - clasa a XI-a A, matematică-informatică, Menţiune, Faza Naţională, Economie
Am plecat cu gânduri, vise mari şi... Am venit cu amintiri, diplome, fotografii, multe prietenii închegate acolo, dar mai ales cu onoare, mândrie şi promisiunea că anul viitor voi termina ceea ce am început să fac anul acesta.Vreau mai mult decât o menţiune!... .
ILIE CRISTINA-IULIANA, a IX-a E, ştiinţe sociale Menţiune, Faza Naţională, Limba şi Literatura Franceză
O nouă încercare a vieţii, un nou câştig, o nouă experienţă, căci "experienţa este sursa cunoaşterii". Acestea sunt primele cuvinte cu care pot descrie trecerea unei trepte importante din viaţa mea, care m-au determinat să preţuiesc încrederea de sine şi forţa de a merge mai departe indiferent de obstacole. .

 

COLEGIUL NAŢIONAL "SPIRU HARET" - TECUCI

Copyright © - 2016 Toate drepturile rezervate
CATEDRA DE INFORMATICĂ