COLEGIUL NAŢIONAL "SPIRU HARET" - TECUCI


      THE WILD SCOUTS

Tradiţie, prestigiu, performanţă       Unitatea de cercetaşi exploratori "The wild scouts" din cadrul Colegiului Naţional "Spiru Haret" Tecuci, a luat fiinţă în septembrie 2005.In cei şase ani de activitate, unitatea a derulat numeroase acţiuni, dovedindu-se un adevărat "laborator" al curajului, cinstei, respect pentru natură şi pentru om.

  Cele mai recente activităţi:

•Camp Naţional "Bucureşti Quest" 2011 "Cetatea lui Bucur";
•Festivalul luminii - aprinderea gulgutelor, au participat elevi de la clasele: IX A, B, E, X A, B, XI B;
•Pregătire Camp Tecuci - Buciumeni Camp Naţional "Promisiunea 2011" - Tecuci, 40 de cercetaşi;
• Campul Naţional "Cupa Izvoarelor" 23-26 iunie 2011 ediţia a XIV - a. Localizare: Boişoara, jud. Vâlcea.Tema reuniunii din acest an, pentru exploratori şi seniori, a fost "Cetatea Soarelui" şi a presupus abordarea diferitelor aspecte ale implicării noastre în viaţa comunităţilor locale, iar tema pentru temerari a fost "Aventură în munţi" prin care aceştia şi-au imaginat şi au rezolvat situaţii limită datorită spiritului de echipă, cunoştinţelor şi abilităţilor dobândite în cercetăşie. Au fost 4 zile foarte încărcate din care nu au lipsit hike-urile pe dealurile, munţii şi în pădurile de la nord-est de localitatea Boişoara, programe artistice prezentate de către cercetaşii noştri, acţiuni sociale. In cadrul campului au activat mai multe ateliere printre care creaţie, ecologie, painting, semnalizare, radiocomunicaţii, noduri, alpinism, orientare individuală şi tehnici de supravieţuire. Cercetaşii au primit diplome şi bineînţeles, invitaţia pentru ediţia următoare.
•Jamboreea naţională a cercetaşilor României, Localizare: Sălişte, jud. Sibiu, 11-21 august 2011, ediţia a V-a. Participanţi: 14 elevi cercetaşi.Jamboreea Naţională "RoJAM" a reprezentat cel mai semnificativ eveniment naţional din Sud-Estul Europei din ultimul deceniu, prin amploarea şi conţinutul său. Nimic nu se compară cu experienţa unei Jamboree - după cum spunea Baden-Powell, fondatorul mişcării Scout: "fiecare tânăr care ni se alătură în cercetăşie trebuie să i se ofere ocazia de a trăi o Jamboree.." Organizaţia Scout din România a organizat doar patru Jamboree în toată existenţa sa. După 75 de ani de la ultima ediţie visul a devenit realitate, organizându-se cu eforturi foarte mari şi ediţia a V-a de anul acesta în localitatea Sălişte , jud. Sibiu. ţările participante au fost: Moldova, Spania-Catalunia, Franţa, Israel, Portugalia, Cehia, Germania şi Ungaria. Programul cercetaşilor a fost foarte încărcat, activităţile desfăşurându-se pe tot parcursul zilelor.

COLEGIUL NAŢIONAL "SPIRU HARET" - TECUCI

Copyright © - 2018 Toate drepturile rezervate